Hem > Kundcase > IKEA DIGITAL DAYS

IKEA DIGITAL DAYS

Som ett av de största bolagen i världen vill IKEA vara i framkant när det kommer till både hållbarhet och digitalisering. Under några dagar arrangerar de därför IKEA Digital days i Köpenhamn och vi på Liveteknik står för tekniken.

Liveteknik går in som helhetsleverantör av teknik till både mässan och scenerna. Där alla keynote talare och paneldiskussioner ägde rum. Förutom teknik så bistod vi med teknisk projektledning, produktionsledning samt teknisk personal för alla scener.

Keynote scen

Scenlösningen bestod av en scenplatta med olika nivåer och en kantlös projektorduk på 12m x 6m med tillhörande projektorer på 20 000 ansilumen styck. Liveteknik levererade även ljudteknik i form av ett d&b linearray, digitalt mixerbord och trådlösa mikrofoner. Förutom detta levererade vi även en ljusrigg anpassad för både show och konferens tillsammans med ett digitalt ljusbord.

Till den stora scenen ingick även en 3-kamera-lösning med kameramän och en bildmixplats, där vi tillsammans med IKEAs personal producerade en levande show.

bild på scen Ikea digital days

Mässan

Mässan bestod av cirka 60 montrar där vi levererade bildskärmar med stativ till alla montrar. Förutom montrarna levererade vi även ljussättning till hela lokalen, bland annat spännande lysande bollar som kunde åka upp och ner med hjälp av en liten motor.

Tyst konferens

I andra ändan av lokalen sett från keynote scenen fanns en mindre scen där mindre konferenser och andra spännande inslag hölls. Till den mindre scenen levererade vi en mindre ljudanläggning i form av ett linearray system från L-acoustics tillsammans med hörlurar. Under de pass där det var aktivitet på keynote scenen kunde vi då köra en tyst konferens med hjälp av hörlurar istället. Här hade vi cirka 100st hörlurar som vi delade ut till besökarna.

Med hjälp av våra erfarna projektledare gick den tekniska planeringen och genomförandet av IKEA digital days som en dans. Vår tekniska projektledare styrde genomförandet från byggnation till riv med fast hand och vår produktionsledare såg till att allt blev byggt på utsatt tid. vi ser fram emot många fler roliga projekt ihop med IKEA och deras fantastiska team av engagerade medarbetare.

Dela detta inlägg